Kempo

Dorogi Nehézatlétikai Club Kempo szakosztály

Elérhetőségek:
Farkas Gergely
farkasgergely@dorogikempose.hu, 06-70-548-6630
Schremsz Ákos
schremszakos@dorogikempose.hu, 06-20-489-7557

Felnőtt edzések:
Hétfő: 19:00 – 20.30
Kedd: 19:00 – 20.30
Csütörtökök: 19:00 – 20.30
Edzéseket vezeti: Farkas Gergely

Gyermek edzések:

Hétfő: 18.00 – 19.00
Kedd: 18.00 – 19.00
Csütörtökök: 18.00 – 19.00

Edzéseket vezeti Farkas Gergely és Schremsz Ákos

2011 év elején csatlakoztunk a Dorogi Nehézatlétikai Clubhoz, mint Kurayfat Kempo szakosztály. Ily módon lehetőségünk nyílt közös tréningekre, versenyekre, rendezvényekre.

Versenyeredményeink között van több országos győzelem, területi bajnokágon elért első helyezés, nemzetközi siker, világbajnoki első helyezet. Valamint kipróbáltuk magunkat más küzdősportok versenyein is ahonnan szintén szép eredményeket zsebeltünk be ilyenek például: Sumo, Grappling, Kyokushin karate, Taekwondoo.

Edzéseinken a tanítványok elsajátíthatják a kempo harcmodorát,valamint szellemiségét, fegyelmet és önuralmat tanulnak.

Edzéseinkkel megpróbáljuk a társadalmi igényeket is kielégíteni, olyan szabadidős program, tevékenység megszervezésével, mely korhatárra való tekintet nélkül, bárki számára kellemes kikapcsolódást biztosít. Igyekszünk a legjobb tudásunk és képességeink szerint helyes útra terelni a tanítványokat, ami alapján megfelelhetnek a társadalmi normáknak is. Fejleszteni szeretnénk a versenyszellemet, az egészséges életmódra való áttérést, a sport szeretetét, a baráti kapcsolatok könnyebb kialakításának képességét, önmaguk és mások elfogadását, megőrizve egyéni értékeiket.
Tiszteletre, alázatra és megbecsülésre neveljük tanítványainkat, pusztán baráti szeretettel. Segítséget nyújtunk számukra tehetségük ápolásával, sikereik és kudarcaik közös feldolgozásával, új egyéni és csoportos célok kitűzésével.

Edzéseinkbe beleiktatjuk a játékot, a csoportos feladatok megoldását,
tehát az összetartást és a mások segítésének készségét. Vigyázunk egymás testi és lelki épségére, nem az a célunk, hogy megalázzuk a másikat, legyen az barát vagy ellenség.
Szem előtt tartjuk azt is, hogy mindenki eltérő testi adottsággal rendelkezik, így annyit várunk el tőlük, amennyit teljesíteni képesek. Mi nem az erőszakra, a durvaságra és az agresszióra neveljük tanítványainkat, hanem, arra, hogy bízzanak önmagukban, sikereikben, probléma felismerő és megoldó képességeikben, a harcművészeti tudásukat, pedig csak akkor használják, ha saját illetve mások testi épségét veszélyben érzik.